Mobila julklappar

Kontantkort är en perfekt julklapp till barnen eller barnbarnen. Att skaffa det fysiska kontantkortet är gratis och sedan kan du ladda surf med valfritt belopp. Eller enbart ladda befintligt kort med samtal eller surf, beroende på vad som används mest.

Ungdomarna behöver bara surf

De flesta ungdomar idag använder varken sms eller ringer på vanligt vis, utan det är Snapchat som gäller för hela slanten. Därför klarar sig ungdomarna med att bara ladda surf på sitt kontantkort. Då kan de titta på TikTok, Youtube och kommunicera via Snap.

Mobilabonnemang med mobiltelefon

telia doro abb mobil

Via de flesta operatörer som Telia och Comviq kan man teckna mobilabonnemang och få en mobiltelefon på köpet. Det kan vara svårt att ge bort ett abonnemang till någon utanför familjen, men till en familjemedlem så skulle det också kunna vara en bra julklapp, att få både ett abonnemang med fria samtal och surf, plus en ny mobil.

De flesta telefonoperatörer kan ge en gratis mobiltelefon om man tecknar 24 mån abonnemang. Visserligen får man då inte den värsta sorten, men det går att få vilken mobil man vill, nyaste Iphone eller Samsung, eller annan telefon om man förutom att binda sig på 24 månader lägger till en avgift per månad. Så behöver inte ta en kredit eller lägga ut flera tusen kronor på en och samma gång för att köpa en mobiltelefon.

Ge mobiltillbehör i julklapp

Om barnbarnet redan har en mobiltelefon och kanske ett telefonabonnemang, så behöver den varken telefon eller kontantkort. Då kan du ge bort små julklappar i form av tillbehör till mobilen. Det finns otaliga grejer att pimpa upp telefonen med, såsom mobilskal, plånboksfodral, stativ, selfie-stick, klistermärken, snoddar, mm. Mobiltillbehör hittar du från 10 kronor och uppåt och är oftast billigast att handla på nätet, än i butikerna.